Leren op afstand is de nieuwe norm en het zal aan kracht blijven winnen totdat het onmisbaar wordt voor het onderwijs. Er zijn veel e-platforms ontstaan ​​die samengestelde cursussen en leerprogramma's aanbieden, zoals webinars en lezingen voor iedereen die wil leren. Bovendien zijn softwareapplicaties zoals MS Teams en Google Classrooms behoorlijk succesvol geworden in het simuleren van klaslokalen. Studenten hebben het meeste uit deze platforms gehaald en zullen dit blijven doen. Desalniettemin is de overgang niet helemaal soepel verlopen omdat er veel problemen zijn waarmee de studentengemeenschap vaak wordt geconfronteerd tijdens e-learning.

Er zijn dramatische verschillen tussen real-time klassikaal leren en real-time virtueel leren. We zijn aan het eerste gewend geraakt dat de overgang naar het laatste vereist dat we onze neigingen effectief veranderen. Maar het gaat niet alleen om onze psychologische reacties op e-learning die het onderwijsproces kunnen beïnvloeden; er zijn ook technologische beperkingen die niet gemakkelijk weg te werken zijn.

In dit artikel ga ik wat meer praten over de kwestie van de beperkingen van e-learning. Hier zijn 6 problemen waarmee een student vaak wordt geconfronteerd tijdens e-learning.

 1. Impact op sociale signalen
  Sociale signalen worden extreem beïnvloed tijdens e-learning. Een klaslokaal wordt conventioneel gezien als een intieme omgang van mensen. De fysieke aanwezigheid van medestudenten en docenten in een enkele kamer beïnvloedt ons leerproces. Sociale signalen zijn gemakkelijk toegankelijk voor interpretatie omdat communicatie vaak direct is. E-learning is echter op afstand. Vanwege de onvoldoende toegang tot sociale signalen, kunnen docenten hun leerlingen niet ‘lezen’, wat op zijn beurt gevolgen heeft voor studenten. Docenten zouden bijvoorbeeld niet kunnen begrijpen dat een bepaalde leerling onoplettend is of het niet begrijpt, omdat er geen fysieke controle is.
 2. Internetproblemen
  Er is slechts een beperkt aantal landen waar de internetconnectiviteit vrijwel uniform is. en van hoge kwaliteit. Internetconnectiviteit is een belangrijk punt van zorg in ontwikkelingslanden en onderontwikkelde landen, met name in de Zuidoost-Aziatische en Afrikaanse regio's. Nieuwsberichten uit getroffen regio's benadrukken de ontberingen van studenten om collegevideo's te streamen of online te blijven tijdens een online klas. In veel landen zijn de kosten voor het maken van een internetverbinding hoog, wat ook bijdraagt ​​aan het probleem.
 3. Computergeletterdheid
  Leren op afstand gaat ervan uit dat de gebruiker computergeletterd is. Het is aanmatigend te denken dat computergeletterdheid een wereldwijd fenomeen is. Ja, we zijn onmiskenbaar verbonden via de virtuele wereld, maar niet iedereen is dat. In feite heeft niet iedereen een computer of heeft hij er ooit een gebruikt. Scholen in armere landen hebben vaak niet de juiste infrastructuur om kinderen computerkennis bij te brengen. Zelfs degenen in de hoogontwikkelde landen zijn misschien niet goed uitgerust om de processen online af te handelen. U vindt het misschien moeilijk om te accepteren, maar computergeletterdheid is niet zo gemakkelijk en goedkoop. Daarom kunnen veel studenten, die niet technisch onderlegd zijn, het problematisch vinden om adequaat te presteren tijdens e-learning.
 4. Gebrek aan motivatie
  Als je de feiten bekijkt, zou je ontdekken dat de daling in online cursussen zijn vrij hoog. Een groot aantal studenten doet mee aan online cursussen, maar slechts een paar van hen slagen erin deze met succes af te ronden. Tijdens live online lessen wordt het ook moeilijk om tijdens de sessie te blijven zitten. Het gebrek aan onmiddellijke monitoring en continue interactie heeft invloed op de stemming van de deelnemers, waardoor ze e-learning minder serieus of helemaal niet serieus nemen. Dit is een belangrijke beperking die de technologie moet wegnemen als we willen dat leren op afstand bijna effectief is als leren in de klas.
 5. Tijdbeheer
  Er zijn veel online cursussen beschikbaar. De meeste hebben geen erg strikte deadlines, en er zijn er ook genoeg die op eigen tempo zijn. Vanwege de genoemde aard van online cursussen, worden studenten zelfgenoegzaam over tijdmanagement. Het ontbreken van toegewijd tijdbeheer zorgt ervoor dat studenten de voltooiing van cursussen uitstellen of deadlines van cursussen missen die gemakkelijk hadden kunnen worden gehaald. Nu studenten als enige verantwoordelijk zijn voor het beheer van de tijd, sluimeren ze en verliezen daardoor veel aan leren.
 6. Authenticiteit van online cursussen
  Je zult honderden en duizenden online cursussen tegenkomen. Dit betekent dat de kans groot is dat de meeste niet authentiek of van de juiste kwaliteit zijn. De aanwezigheid van meerdere opties verwart studenten over welke opties het meest de voorkeur hebben. Veel platforms trekken studenten aan met lage tarieven en minder deadlines, en de studenten die zich inschrijven voor deze cursussen eindigen vaak met teleurstelling vanwege het pure gebrek aan kwaliteit van de cursussen. Het is daarom een ​​groot struikelblok voor studenten om te bepalen welke cursus authentiek is en de juiste voor hen.


Hier is de laatste lijst van het CEOWORLD tijdschrift Rankings . Dit is wat je hebt gemist?
Beste kerstcadeaus voor kinderen .
5 dingen die je NIET moet doen op de Business School .
5 dingen die je moet weten over het merk Attico
5 dingen die u moet weten voordat u journalistiek gaat studeren aan de universiteit .